Hele bygda lyses opp av Trøndelags beste fotballanlegg, nemlig Elman stadion: – Det er helt fantastisk

Møt Vuku. Ei bygd i Verdal kommune, som er noe helt for seg selv. Her finner du noen unike ildsjeler, som står bak et av Trøndelags aller beste fotballanlegg.

For noen år siden, var det et par slitte gressbaner her. Nå har du en feiende flott innendørshall med treningssenter, garderober, sosialrom, treningssenter og enda mer. I tillegg har du et lagerbygg, en liten kunstgressbane og en stor kunstgressbane utendørs. Den store flotte kunstgressbanen sto ferdig i 2018 og er et praktanlegg som på kveldstid bader i flomlyset.

Bader i flomlys

En av ildsjelene i Vuku, er Snorre Hjelde. Han har opplevd litt av hvert i løpet av fotballivet sitt. Faktisk har han vært med i Vuku IL fotball siden oppstarten. Blant annet da sønnen, Jon Olav Hjelde, den tidligere Rosenborg og Nottingham Forrest-spilleren, vant mot AC Milan i 1996. Ellers har han opplevd at gressbanen i Vuku har vært under vann mange, mange ganger. Nå er det imidlertid slutt på det, fordi nå får du både Champions League-stemning og drømmeforhold i bygda.

Etter utallige dugnadstimer og at Elman sørget for flomlys, så er anlegget nå komplett.

Hvordan er det å se stadion bade i flomlys?

– Jeg synes det er fantastisk! Det er nesten uvirkelig at det skal gå an. Vi har fått dette til på grunn av flott samarbeid med mange instanser. Vuku er jo ei kjempelita bygd, sier Snorre Hjelde.

Helt uvirkelig

I 2014 var det kun et par slitne gressbaner i Vuku. Nå har du et av fylkets aller beste fotballanlegg.

– De siste fire årene har vi brukt omkring 50 millioner kroner her i Vuku. Nye Elman stadion havnet på omkring 13 millioner kroner, forteller han.

Hvordan hadde du reagert hvis noen hadde sagt at Elman stadion hadde sett ut som det gjør i dag for ti år siden?

– Da tror jeg at jeg ville blitt innlagt et eller annet sted. Det er helt uvirkelig at vi har fått til dette, påpeker ildsjelen.

Snorre Hjelde
Snorre Hjelde mener Elman stadion og anlegget i Vuku er så bra at det egentlig ikke skal være mulig å ha et slikt anlegg i den lille bygda.

Tidligere slet vukubyggen med at den gamle beryktede gressbanen stadig havnet under vann. Det slipper de å tenke på nå som den nye kunstgressbanen med optimal belysning står klar.

– Over 20 000 kubikkmeter med masse har blitt lagt her nå. Vi har løftet opp baneområdet med over to meter nå. Hadde vi ikke gjort noe med fotballbanen, så ville det vært en innsjø her nå. Gjennom en årrekke har vi slitt med flom og en ødelagt gressbane. Det har utvilsomt vært utfordrende for oss. Hver gang det ble høy vannstand i elva, så gikk det utover banen vår. Vi var bare nødt til å gjøre noe, forteller Hjelde.

– Betyr voldsomt mye

Det var i forbindelse med byggingen av den nye barnehagen,  at man måtte fylle opp noe voldsomt med masse i området. Når Vuku IL hørte det, så sto idrettslaget klare med hansker og spader.

Hva betyr dette for Vuku og lokalsamfunnet?

– Dette betyr nok voldsomt mye. Vi hadde imidlertid aldri fått til noe av dette uten hjelpen fra bygdene rundt oss. De har virkelig stilt opp. Egentlig skulle dette bare være en vill teori, og jeg tror nok politikerne har vært litt i tvil noen ganger, men det har ordnet seg til slutt. Jeg må bare gjenta meg selv: det er helt uvirkelig, svarer ildsjelen i Vuku IL.

Nå som man har belysning på kveldstid, vil det føre til enda mer aktivitet i bygda. Sammen med resten av anlegget, så er Elman stadion en viktig bidragsyter for at lokalsamfunnet har et møtested og en arena for både store og små arrangement.

– Dette vil nok generere mye aktivitet i området. Vi skal utnytte anlegget vårt for å skape liv i bygda. Det vil nok gi masse ringvirkninger for hele området, og det er utvilsomt et voldsomt løft. Sammen med vårt legendariske gatekjøkken, matbutikken, bensinstasjonen, skolen, barnehagen og de nye boligkompleksene, så har vi alt vi trenger. Det skjer masse her. Og på kveldstid, så lyses hele Vuku opp av flomlysene som Elman har fått liv i, forteller Hjelde.

Stadionet stråler i blått og hvitt. I Vuku finner du et av Trøndelags aller beste fotballanlegg.

Du har opplevd litt av hvert, og nå blir det skikkelig Champions League-stemning her også?

– Ja, det blir fantastisk med flomlyskamper. Å se Vuku lyse opp, er helt utrolig. Vi ser virkelig frem til noen stemningsfulle kvelder nå. Kanskje får vi et mirakel på Elman stadion også.

Flomlysene på Elman stadion
Det er et mektig skue i Vuku. Flomlysene på Elman stadion lyser opp hele bygda.