Dette gir deg full kontroll: – All dokumentasjon i skyen

Med den skybaserte løsningen ELinn blir hverdagen både til elektrikerne og kundene mye enklere.

– I bunn og grunn var ikke dokumentasjonsbiten i systemet vi hadde god nok. Vi følte ikke at vi nådde ut til kunden. Systemet var tungvindt og tregt, og heller ikke noe godt likt av elektrikerne. Det var i denne forbindelse en av våre ansatte i Elman kom på ideen om en skybasert bransjeløsning.

Det forteller daglig leder i Elman Innherred, Tom Rune Iversen. Etter hvert ble ideen videreutviklet.

Enklere og mer oversiktlig

– Med en QR-kode og en link ble alt mye enklere og oversiktlig. Det gjelder ikke bare for installatøren, montøren og saksbehandlere, men også for kundene våre, forteller Iversen.

Når Elman har gjort en jobb hos kunden fester vi et klistremerke i sikringsskapet som inneholder en QR-kode og en internettadresse. Ved å holde kamera på mobiltelefon over denne QR-koden, eller gå til internettadressen får kunden tilgang til dokumentasjon på alt de har utført av arbeid i det elektriske anlegget. Som huseier er du pliktig og oppbevare denne informasjon i hele anleggets levetid, det slipper du å tenkte på. Dette er en trygget både for kunden og Elman.

– Tenk deg hvor genialt det er om du skal kjøpe bolig og under visning blir usikker på om det elektriske anlegget er gjort av fagfolk? Da kan du bare sjekke i sikringsskapet, se etter QR-koden og få opp alt som er gjort av fagfolk, sier Iversen.

Gir deg fullstendig kontroll

Etter at ELinn ble innført, så har hverdagen blitt mye enklere for både Elman og kundene.

– Det endrer hverdagen din fullstendig. Alt er så mye enklere og mer oversiktlig. I tillegg er ELinn linket opp til boligmappa, som følger hver enkelt husstand. Alle har en slik mappe, så benytter du en rørlegger, snekker eller elektriker som tilbyr dokumentasjon i boligmappa vil du finne dokumentasjon der, forteller Tom Rune Iversen.

I dag er ELinn en tjeneste som er levert av Inprog AS. Det omtales som et ordresystem for ordrebehandling, datafangst av timer, materiell og dokumentasjon. Gjennom dette har alle aktørene fullstendig kontroll over alt av dokumentasjon.

Gode tilbakemeldinger

Elektrikere har et minimum til hva som skal leveres. Her er det om gjelder: risikovurdering, bruker veiledninger på produkter/datablader , kursfortegnelse, sluttkontroll, samsvarserklæring.

– All dokumentasjon er synlig for kundene, og vi får masse gode tilbakemeldinger på dette. Etter at montøren har gjort jobben, så skal installatøren godkjenne alle skjemaene, forteller Iversen, før han fortsetter:

– Det gjør alt mye enklere for både oss og kundene, og man får en unik oversikt over det hele. Det at kundene får se alt av dokumentasjon er helt vesentlig.

Tom Rune Iversen
Daglig leder i Elman Innherred, Tom Rune Iversen, viser frem ELinn.

Dette er Elinn:

  • ELinn er en skybasert løsning som Elman benytter
  • All dokumentasjon lagres i skyene
  • Du finner dokumentasjonen ved å scanne en QR-kode
  • ELinn gjør alt mer oversiktelig og trygt, både for kundene og Elman
  • Elman bruker ELinn i alle sine markeder

Enda mer effektiv

Ikke nok med at hverdagen har blitt enklere og mer oversiktlig, det gjør også noe med effektiviteten.

– Vi har blitt mye mer effektiv etter innføringen av ELinn. Det gjør jobben enklere for meg som installatør også, da jeg får oversikt over hele ordren. Med en gang det kommer en ny ordre, så får jeg beskjed. Om det skjer noe feil, så får jeg også beskjed. Slik har vi full kontroll til enhver tid, forteller den daglig lederen.

Iversen forteller at kundene skryter av det moderne opplegget.

– Spesielt den yngre garde synes dette er kjempebra, men generelt er tilbakemeldingene utelukkende positive. Alt som er digitalt er jo veldig lett tilgjengelig. Noen ønsker at vi sender over dokumentasjon i fysisk form, men de aller fleste ser fordelen med å bruke QR-koden. Hver adresse har sin unike kode, forteller han.

Elman bruker ELinn i alle sine markeder.

– Alle får det til

– Dette er så enkelt at absolutt alle skal få det til! Det er bare å scanne QR-koden med mobilen sin, så finner du det du trenger, forteller han.

Noe annet som er nyttig og brukervennlig for Elmans kunder, er at samtlige får en SMS med alt av info når man gjør en bestilling.

– Hvis man lurer på noe, så har man alt av informasjon på mobilen sin, kan Iversen fortelle.

 

 

Er du elektriker og ønsker mer informasjon om systemet anbefaler vi at du tar kontakt med Inprog AS